Gratis cursus: Rondkomen kun je leren – nu online en individueel

13 februari 2021

Door de coronamaatregelen biedt de gemeente de cursus ‘Rondkomen kun je leren’ voorlopig online en individueel aan. Je kunt de cursus telefonisch, per mail en/of via videobellen volgen.

In deze gratis cursus van de Groningse Kredietbank (GKB) leer je beter omgaan met geld. Wat zijn nu precies jouw inkomsten en uitgaven? Hoe voorkom je dat je in de schulden raakt? En heb je recht op extra inkomen, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag? In de cursus doorlopen we het lesmateriaal van de cursus ‘Rondkomen kun je leren’, die de gemeente normaal gesproken fysiek aanbiedt. Tijdens de cursus is er uiteraard ook ruimte om op jouw specifieke wensen en vragen in te gaan.

Wil je je aanmelden voor de cursus? Stuur dan een e-mail en geef je naam en telefoonnummer door. De gemeente neemt dan binnen 5 werkdagen contact met je op. Aanmelden via telefoon kan ook. Bel naar telefoonnummer 14 050 en vraag naar een preventiemedewerker van de GKB. Kijk voor meer informatie op onze website

————————————————————————————————————————

6 januari 2018

Hebt u aan het eind van uw geld telkens een stuk maand over? In de budgetteercursus van de Groningse Kredietbank (GKB) leert u beter rondkomen. Alle inwoners vanaf 18 jaar kunnen gratis meedoen. Maandag 22 januari begint een nieuwe groep. In de cursus Rondkomen leert u onder andere inkomsten en uitgaven op een rij te zetten en schulden te voorkomen. Verder bekijkt een medewerker van de GKB samen met u of u recht hebt op toeslagen zoals huur- en zorgtoeslag. De cursus wordt gehouden in Buurtcentrum Poortershoes, Oosterweg 13 in de Oosterpoort. Meld u aan.