Geslaagde Burendag voor De Wijert

23 september 2018

Nou mensen, Burendag De Wijert zit er weer op! En het was mij het feestje wel. Net als de voorgaande jaren mocht ik weer als vliegende keep op mijn fiets langs alle locaties om daar allerlei hand- en spandiensten te verlenen. Bij alle locaties heb ik veel mensen zien genieten van alle activiteiten die er werden georganiseerd.

Ik begon mijn dag in het noorden van De Wijert waar ik bij de Van Lenneplaan noord werd getrakteerd op een frisdrankje van Erik Folkerts van De Wijert Bar. Met een colaatje in de hand zag ik tal van kinderen en volwassenen smullen van de heerlijkste frietjes van Tasty Joe! De patat en frisdrank werd deze middag gratis aangeboden door Aanpak ring zuid & Combinatie Herepoort die hier ook aanwezig waren met een koffiebar en medewerkers. De bezoekers konden hier informatie krijgen over de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. En voor de kids waren er meerdere leuke activiteiten te doen.

Ook was de fietstaxi uit de buurt aanwezig om mensen te vervoeren tussen de 3 locaties. Ik nam de fietstaxi mee naar de Brederoschool in het zuiden van onze wijk waar hij de eerste Burendag bezoekers dropte. Daar aangekomen werd ik onthaald door Peter Pannenkoek die daar voor de buurt heerlijke pannenkoeken klaarmaakte. Tevens werd daar druk geschminkt en zag ik prachtige creaties op de kindersmoeltjes verschijnen. En mensen zaten aan de daar geplaatste tafels en banken heerlijk te genieten van hapjes, drankjes en een muziekje.

En toen hoorde ik een trein aankomen. Nou ja een klein treintje, deze pendelde ook tussen de drie locaties heen en weer zodat niemand iets van al het feestgedruis hoefde te missen. Ik ging op mijn fiets achter de trein aan richting het MFC De Wijert. Lekkere beats kwamen mij al tegemoet toen ik het terrein op kwam. De DJ stond daar met veel plezier het publiek te entertainen. Men kon Limbo dansen, cactus werpen, en zelfs surfen op het binnenterrein. Ook was er een panna toernooi voor de jeugd en waren er heerlijke suikerspinnen. Je voelde je echt in Zuid Amerikaanse sferen daar!

En na alle rondjes fietsen de hele dag en veel gesproken te hebben met bewoners en ondernemers vloog de tijd maar zo naar 17.00 uur en mocht ik nog even helpen met afbouwen. Maar wat een feest en wat een vreugd, geen spatje regen en een hoop leuke buren ontmoet. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde Burendag De Wijert!

Wat mij betreft tot volgend jaar!

Tekst en foto’s Dennis Broekema