Fruitcafé De Helpende Hand ontvangt € 4.000,- van het Oranje Fonds

29 januari 2019

GRONINGEN – Fruitcafé De Helpende Hand, de gezondste ontmoetingsplek in De Wijert, organiseert sinds begin 2018 samen met wijkbewoners activiteiten voor en vooral mét de buurt. Om deze activiteiten dit jaar uit te breiden ontvangt het Fruitcafé € 4.000,- van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Wat betekent dit voor de wijk?

Met de bijdrage van het Oranje Fonds kunnen we de activiteiten in het Fruitcafé een boost geven. Zo gaan wij in 2019 nog meer leuke en gezonde activiteiten rondom voedsel en voeding organiseren, zoals diverse kook- en bakactiviteiten voor alle leeftijden. We organiseren nu al: Heel De Wijert Bakt, kinderbakdagen, een gezond eetcafé, de 3G kookworkshop (voor klanten van de voedselbank), Oma’s soep, de meidengroep en kinderfeestjes. Dit willen we dus graag uitbreiden met meer activiteiten. We zijn op zoek naar nieuwe ideeën. Iedereen telt mee in het Fruitcafé.

Kom jij ons helpen?
Het Fruitcafé is altijd opzoek naar mensen die mee willen denken over nieuwe activiteiten rondom voeding en/of verbinding. Heb je zelf een leuk idee of wil je meehelpen bij een activiteit of vrijwilliger bij ons worden? Neem dan contact op met Dennis Broekema op dennis@fruitcafe.nl of kom gerust langs bij onze winkel aan de Werumeus Buningstraat 20 te Groningen. Meer informatie lees je via www.fruitcafe.nl