Feestelijke opening Tentoonstelling ‘Vogels in de wijk’ en Buitenlokaal Brederoschool

7 juni 2021

Wauw!  Wat een prachtig plein hebben ze bij de Brederoschool gemaakt. Het was al super, maar vandaag was het adembenemend. Heb ze niet geteld, maar er hingen tientallen gekleurde paraplu’s met daaronder allemaal zelfgemaakte dwarrelende dieren.  Zelfs als de zon vandaag niet had geschenen, dan was het hoogzomer op dit plein. Fantastisch en een dikke pluim voor de organisatie die dit opgetuigd heeft.

Vanmiddag (ma 7 juni) was om 14.15 de feestelijke opening van de tentoonstelling ‘Vogels in de wijk’ én het Buitenlokaal van de Brederoschool. Er waren vele genodigden, te veel om op te noemen. Belangrijke mensen van allerlei instanties en raden, de juffen en meesters en ook nog familieleden. Maar het belangrijkste waren de kinderen. Helaas kon niet iedereen meedoen door alle regels, maar groep 7 was aanwezig om uitleg te geven bij alles wat je kon zien en doen. En dat was veel, ogen en oren kwam je te kort.

Carine Bloemhoff, de wethouder van onderwijs Groningen, kwam de officiele opening verrichten. Achter 3 rode doeken kwam een heel groot bord tevoorschijn waarop allemaal leerzame dingen zijn te zien. Op de Brederoschool hebben ze namelijk ook buitenlessen. Tijdens deze lessen ontdekken, ervaren en leren de kinderen van alles over de natuur, de outdoor- en duurzaamheidsthema’s

Onder begeleiding van meester Kaj zijn alle vogels die gespot zijn rondom de brederoschool van papier-maché nagemaakt. Trots stonden de leerlingen achter een tentoonstellingszuil met daarop hun zelfgemaakte vogel. Deze vogels komen ook allemaal terug in een vogelgids die we ook meekregen naar huis.

Nieuwsgierig hoe het erg uit is komen te zien, neem snel even een kijkje deze week 🙂

Hier komt nog een video, maar dat duurt even langer 🙂

De tentoonstelling en het Buitenlokaal zijn mede mogelijk gemaakt door door de werkgroep Kansen voor Kinderen wat valt onder de samenwerkingsafspraak Wijkdeal De Wijert. In 2019 hebben ze binnen deze samenwerking ambities opgesteld. De hoofdambitie is: De jeugd in De Wijert groeit veilig en gezond op, ontwikkeld zijn talenten en zet zijn stem in voor zichzelf, de ander en zijn omgeving. Ook kinderen in armoede doen volop mee. De buitenlessen passen hier naadloos bij.

Tekst en foto’s: Nathalie van der Vechte – Bewonersorganisatie Platform De Wijert