Feestelijke opening sociale koelkast!

7 april 2019

Hoera!! De Wijert heeft een sociale koelkast, op de gezellige plek van Fruitcafé De Helpende Hand! We gaan de sociale koelkast officieel en feestelijk openen, op zaterdag 13 april om 13:30 uur, in het Fruitcafé! (Werumeus Buningstraat 20)

Een sociale koelkast is een plek waar mensen vers voedsel in kunnen zetten dat ze zelf over hebben. Bijvoorbeeld omdat je teveel hebt gekookt, of omdat je nog goede verse producten over hebt. Het is ook de plek waar mensen naar toe kunnen om dit voedsel uit op te halen. Omdat je tegen voedselverspilling bent, of omdat je het zonde vindt iets te kopen terwijl een ander het nog over heeft. Zo helpen we elkaar in de wijk!

De sociale koelkast is een koeling zonder vriezer, en vanaf maandag 8 april mag je alvast voedsel naar het Fruitcafé brengen voor de sociale koelkast!

Er is tijdens de opening koffie, thee en wat lekkers voor als je komt en hopelijk dan ook al wat voedsel. Het wordt dan ook erg gewaardeerd dat er tijdens de opening voedsel wordt gedoneerd!

Aansluitend is er direct om 14:00 uur de Lentekriebels schoonmaakactie en gaan we met een groep bewoners de wijk in, om deze te ontdoen van zwerfvuil.

https://www.facebook.com/events/309889453029476/