Einde van een tijdperk

4 maart 2019

Scholieren die vanmorgen de scholen rondom de rotonde Vondellaan binnen gegaan zijn zullen raar opgekeken hebben toen ze vanmiddag weer op de scooter, fiets of bus gestapt zijn. Is dit wel de juiste route? Het ziet er heel anders uit dan een paar uur geleden.

Het is de werkelijkheid, een groot geel  monster, bestuurd en opgejut door Bob de Bauer achtige mannen, hapte zich vast in de bomen en jankende cirkelzagen maakten een einde aan de verbinding met moeder aarde. Het onheilspellende rode kruis was het monster niet ontgaan. Voor de scholieren veranderde er veel in een dag. Voor mij veranderd er nu iets in de vijftig jaar dat ik in de Wijert woon. De sporthal waar ik in het verleden ook heel wat zweetdruppels heb gelaten zal de bomen achterna gaan. Maar daarna zal de wederopbouw plaats vinden en ik ben erg benieuwd naar de plaatjes die ik dan aan U kan laten zien. Alles heeft zijn tijd!

Bert Postma