Eerste editie vier de Lentemarkt is een feit!

12 mei 2019

Op 11 mei jl. werd aan de Van Lenneplaan ter hoogte van cafetaria Tasty Joe, voor de eerste keer de Vier de Lentemarkt georganiseerd. Er was een donatiekraam waar spullen werden gedoneerd en verkocht, en er was een inzamelingspot op de lentemarkt aanwezig. De opbrengst gaat naar de verbouwing van de chillroom in het MFC De Wijert Helpman. Want de jeugd uit onze wijk wil graag hun plekje een welverdiende opknapbeurt geven.

Op de markt staan 12 bemenste stands met allerlei spullen Zoals: schilderijen die vervaardigd zijn door Janneke, tassen, spelletjes en zelfs een elektrische naaimachine. Ook zijn er 2 kramen met informatie aanwezig. 1 kraam van Fruitcafé De Helpende Hand gecombineerd met Platform De Wijert en 1 kraam van Wijkdeal De Wijert. Vanuit de Wijkdeal is deze lentemarkt georganiseerd.

Ik plof even na half 3 naast Janneke neer. Ze is best tevreden over de opkomst. Zal dit in de loop van de middag nog zo zijn? Het weer helpt in ieder geval een handje mee, hoewel er een nogal koude wind staat, die af en toe uit schiet tot een flinke bries. Janneke zegt: “Thea en ik hebben het initiatief genomen om deze markt te organiseren met ondersteuning van Theo de Groot van WIJ De Wijert. Soms gaan de dingen anders dan je had gedacht, maar daar leren we alleen maar van.” Theo zegt: “Het is gezellig, maar we moeten voor een volgende keer iets meer aan pr doen.” Ik krijg ondertussen een beker water van een jongen die ook in de chillroom komt.

Thea laat weten: “het idee voor deze markt komt van mij en je wilt niet weten wat je allemaal moet organiseren om zo’n festiviteit in goede banen te leiden.” Toch straalt ze tevredenheid uit. Vlak voor mijn vertrek heeft Janneke ook haar steentjes voor de verbouwing van de chillroom bijgedragen. Ze laat me een schemerlampje zien dat ze net heeft gekocht en laat weten ook nog een tas te hebben gescoord.

Tekst: Henk Dekker en foto’s Ron Lager