De Gemeente heeft een groenplan, wat vind jij er van?

18 april 2020

Wellicht heb je al vernomen dat de gemeente een groenplan heeft gemaakt. In dit groenplan is in hoofdlijnen aangegeven hoe er meer, beter en bereikbaar groen moet komen in de gemeente.

 

 

Het stadsbestuur wil meer, beter en bereikbaar groen. Het college wil dit bereiken door onder andere elk jaar 1.000 bomen te planten en 30.000 vierkante meter groen aan te leggen. De gemeente heeft deze plannen geformuleerd in het groenplan Vitamine G. Door de coronacrisis kunnen de geplande informatieavonden helaas niet doorgaan, maar je kunt wél je reactie op het groenplan geven, of een idee indienen voor het uitvoeringsplan. Dit kan tot vrijdag 24 april, daarna wordt het plan gepresenteerd aan de gemeenteraad. Kijk voor meer informatie op deze website

Normaal gesproken zouden er tijdens de inspraakperiode drie informatiemomenten worden georganiseerd, maar dat kan door corona helaas niet doorgaan.

Groenplan

Wethouder Glimina Chakor daagt jullie nog één keer uit. Kom ook met je eigen idee om de gemeente te vergroenen. Dien je plan in op www.gemeente.groningen.nl/groenplan. Het kan nog een week, tot en met vrijdag 24 april.

Slået op af Gemeente Groningen i Fredag den 17. april 2020

Foto: van kijkgroen naar gebruiksgroen