De Babbelbank maakt haar debuut bij het fruitcafé De Helpende Hand

11 december 2018

Met trots mogen wij mededelen dat de eerste versie van De Babbelbank zijn opwachting gaat maken in het fruitcafé De Helpende Hand gelegen aan de Werumeus Buningstraat 20 in Groningen. We zijn erg blij dat we onze eerste prototype van De Babbelbank mogen testen in het fruitcafé. Omdat De Helpende Hand zich voornamelijk bezighoudt met mooie initiatieven, zoals de strijd tegen eenzaamheid met Oma’s Soep, kunnen wij ons geen betere plek wensen dan het fruitcafé om de eerste versie van De Babbelbank te testen.  

Vanaf dinsdag 11 december kunt u gebruik maken van De Babbelbank bij fruitcafé De Helpende Hand. Maar wat is De Babbelbank nou precies? De Babbelbank is een initiatief van vier studenten van de Hanzehogeschool in Groningen en is speciaal ontworpen om verbinding te creëren tussen mensen en dus ook het verminderen van eenzaamheid. We merkten dat er tegenwoordig veel eenzaamheid heerst, met name onder ouderen, en dit probleem willen wij gaan aanpakken in de omgeving Groningen. Met De Babbelbank creëren wij niet alleen een ontmoetingsplek voor mensen maar zorgen we er ook voor dat gesprekken op een leuke en spontane manier tot stand komen. Zo zit De Babbelbank niet alleen heel erg lekker maar is deze ook uitgerust met een glazen pot, welke is gevuld met leuke interessante vragen die men aan elkaar kan stellen. Via deze zogenaamde ijsbrekers (vragen) zal het gesprek op een laagdrempelige manier tot stand komen en ben je binnen no-time een conversatie met een ander aan het voeren met een brede glimlach op je gezicht.

Bij deze dagen we jullie uit om tijdens het nuttigen van een overheerlijke smoothie van het fruitcafé eens het gesprek aan te gaan met een ander op onze Babbelbank. Je zult merken dat het niet alleen erg gemakkelijk is om een gesprek met een ander te voeren, het is ook nog eens heel erg leuk! Tevens is het nooit verkeerd om zo nu en dan nieuwe contacten te maken, je weet nooit wat eruit voortvloeit. Heeft u verder nog tips, wilt u meer informatie of ook een Babbelbank bij uw onderneming? Dan kunt u ons bereiken op het volgende emailadres: debabbelbank@gmail.com

Wij spreken onze hartelijke dank uit aan het fruitcafé De Helpende Hand voor het plaatsen van onze eerste prototype. Tevens wensen we iedereen veel plezier met de onvergetelijke conversaties op De Babbelbank!

Met vriendelijke groetjes,

Team De Babbelbank