Corona hulp

In de hoop de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan, kondigde het kabinet op 15 maart vergaande maatregelen aan. In het hele land bieden mensen elkaar massaal hulp aan, om stadsgenoten in deze tijd uit de brand te helpen.

Samen met andere organisaties hebben we verschillende bronnen bij elkaar gezocht. Hier kan je met je hulpvraag terecht. Maar je kan je óók aanmelden als hulpgever. Houd je eigen familie en buren in de gaten, ouderen of zwakkeren zijn overal en verdienen nu een beetje extra aandacht.

 

–> Klik op één van onderstaande linken om rechtstreeks naar het betreffende overzicht te gaan.

 

 

 

Ik zoek hulp bij een bepaalde activiteit als boodschappen, huishouden, koken

 

 

Hulp krijgen bij een activiteit als boodschappen, huishouden en koken

 

HIP Groningen

 

Heb je hulp nodig? Lees hier meer over de hulp die HIP in Groningen biedt.
Zoek je hulp voor een ander in Groningen? Lees meer
Rode kruis

 

Hulplijn rode kruis: 070-4455888

 

Hulpdienst Humanitas

 

Voor boodschappen, een belmaatje en vervoer tel:050-3126000 of mail mip.groningen@humanitas.nl

 

Noord tribune Groningen

 

 

 

 

Kan je hulp gebruiken of ken je iemand die hulp kan gebruiken? Vul dan het formulier in zodat wij telefonisch contact met je kunnen opnemen. Wij kunnen bijvoorbeeld boodschappen brengen of je helpen bij andere dringende zaken.

Voor de veiligheid van iedereen vermijden we contact; geld voor boodschappen kan betaald worden met Tikkie of worden overgemaakt en bezorging gebeurt contactloos. Als digitaal betalen voor je een probleem is dan zoeken we een oplossing.

 

WeHelpen Groningen

 

 

 

En wat te denken van het Groningse gedeelte van site van wehelpen.nl? Daar komt vraag en aanbod ook heel eenvoudig bij elkaar.Download Whapp, de app van WeHelpen, in de app-stores via ‘Whapp WeHelpen’. Of kijk op whapp.nl voor meer informatie.

 

Present voor kwetsbare bewoners die bekend zijn bij de hulpverlening

 

 

 

 

 

 

 

Bestaande hulpverleners kunnen cliënten aanmelden die het de komende tijd nog lastiger krijgen dan ze al hadden (ouderen, mensen met een verstandelijke beperking die nu niet meer naar de dagbesteding gaan en zich thuis zorgen maken). We gaan voor digitale ontmoetingen in de vorm van een appje, een telefoongesprek, hond uitlaten of het doen van boodschappen zodat ze weten dat anderen aan hen denken.

We dragen graag bij op een manier die aanvullend is, zoals we dat altijd al doen. Er zijn namelijk mensen die hulp niet geregeld krijgen via de bestaande kanalen zoals Facebook en het Rode Kruis, bijvoorbeeld omdat ze de taal niet goed spreken, geen Facebook/Whatsapp hebben en of de (sociale) vaardigheden niet hebben om het zelf te regelen. Juist voor die mensen willen we graag hulp organiseren.

We betrekken jou als hulpverlener bij de koppeling van cliënt en vrijwilliger, houden je op de hoogte van het proces en betrekken je bij de afronding.

 

Meldpunt Thuiszorg

 

 

Het meldpunt van seniorenorganisatie KBO-PCOB is bedoeld voor ouderen die nog zelfstandig wonen, maar door de corona-crisis problemen hebben met de thuiszorg.

 

MantelzorgNL

 

 

 

Voor advies kunnen mantelzorgers bellen of mailen met de landelijke vereniging MantelzorgNL. Op de website staan veelgestelde vragen van mantelzorgers over corona. Hebt u andere vragen? Bel of WhatsApp “met 030-7606055 of stel een vraag via het contactformulier.

 

De extra helpende hand

 

 

Fruitcafé de Helpende Hand in De Wijert wil voor wijkbewoners die wat extra hulp nodig hebben iets betekenen. Denk hierbij aan het doen van boodschappen, een telefoontje of beeldbellen. Kijk op hun site.

 

Nextdoor

 

 

 

 

 

 

Door heel Nederland worden er momenteel hartverwarmende gesprekken tussen buren gevoerd op Nextdoor om elkaar #coronahulp te bieden. Wil jij ook meepraten? Of wil je weten hoe het met jouw buren gaat en misschien wel jouw hulp aanbieden? Download dan de Nextdoor-app op je telefoon. Of help je buren door dit briefje de brievenbussen in jouw buurt te gooien. Het enige wat je hoeft te doen is briefje uitprinten en invullen.

De Nextdoor Hulpkaart: Op deze interactieve kaart kun je aangeven of en welke hulp je kunt bieden in jouw buurt. Hierdoor kunnen buren die dit nodig hebben makkelijk identificeren wie ze in de buurt om een helpende hand kunnen vragen.

 

Helpende hand voor hulpbehoevende stadjer

 

Hier kan je een Facebook-oproepje doen voor hulp, maar ook hulp aanbieden. Het is een openbare groep, maar om te reageren moet je lid worden. Ga hier naar de groep

 

Samen sterk tegen corona

 

 

 

 

 

De Groningse drukker Martijn ten Pas wil een handje helpen met de raamposter-actie: ‘Samen Sterk Tegen Corona’. Het idee is simpel: via de website www.samensterktegencorona.nl kunnen Groningers die hulp willen bieden of juist zoeken een gratis poster bestellen. Met de ene kant aan het raam geplakt kunnen ze buurt- en stadsgenoten steun vragen, met de andere kant naar voren kunnen ze juist hun diensten aanbieden. In een vak op het affiche kunnen ze hun telefoonnummer invullen zodat voorbijgangers direct contact kunnen leggen. Zie voor meer informatie: www.samensterktegencorona.nl

 

Niet alleen.nl

 

 

 

 

Met dit platform verbinden we de talloze lokale hulpinitiatieven aan elkaar en aan hulpvragers. Samen ben je meer dan alleen! De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #nietalleen. Hulp vragen door te bellen met 0800-1322 of via het webformulier.

 

Wij Groningen

 

 

 

 

De ondersteuning door WIJ Groningen gaat tijdens de coronacrisis onverminderd door, maar anders dan je van ons gewend bent. Dit vinden wij ontzettend vervelend, maar jouw gezondheid en die van onze medewerkers staat voorop. Onze excuses voor dit ongemak, maar gelukkig blijven wij bereikbaar. Dus heb je vragen of opmerkingen, pak de telefoon of mail ons. WIJ staat voor je klaar!  wij.groningen.nl.

 

Gewoon mensen die willen helpen

 

 

Vooral in deze tijd zijn er veel gewone mensen die een handje extra kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er meer mensen die bereid zijn dat handje te geven. Dit online prikbord is ontwikkeld om met elkaar in contact te komen. Samen helpen we elkaar, doe je mee? Klik hier

 

Ik wil graag hulp geven bij een bepaalde activiteit als boodschappen doen, huishouden en koken

 

 

Hulp geven bij o.a boodschappen doen, huishouden en koken

 

HIP Groningen

 

 

Wil jij beschikbaar zijn voor je medemens in Groningen, door buurtgenoten te helpen wanneer zij niet op anderen kunnen terugvallen? HiP Groningen ondersteunt je daarbij. Wil jij hulpbieder worden? Klik hier voor meer informatie.

 

Rode Kruis  Ready2Help

 

 

Het Rode Kruis wil ook graag wat betekenen en heeft een centraal punt opgestart waar je je kunt aanmelden om kwetsbare, vaak oude, mensen te helpen met klusjes zoals hun boodschappen. Voor website klik hier.

 

Nextdoor

 

 

 

 

 

 

Door heel Nederland worden er momenteel hartverwarmende gesprekken tussen buren gevoerd op Nextdoor om elkaar #coronahulp te bieden. Wil jij ook meepraten? Of wil je weten hoe het met jouw buren gaat en misschien wel jouw hulp aanbieden? Download dan de Nextdoor-app. Of help je buren door dit briefje de brievenbussen in jouw buurt te gooien. Het enige wat je hoeft te doen is dit briefje uitprinten en invullen.

De Nextdoor Hulpkaart. Op deze interactieve kaart kun je aangeven of en welke hulp je kunt bieden in jouw buurt. Hierdoor kunnen buren die dit nodig hebben makkelijk identificeren wie ze in de buurt om een helpende hand kunnen vragen.

 

Helpende hand voor hulpbehoevende stadjer

 

Hier kan je een Facebook-oproepje doen voor hulp, maar ook hulp aanbieden. Het is een openbare groep, maar om te reageren moet je lid worden. Ga hier naar de groep

 

Platform                          Extra handen                  voor de zorg

 

 

 

Om te voorkomen dat de thuiszorg voor die ouderen die de zorg het hardst nodig hebben, in gevaar komt, ben ik blij met het platform Extra handen voor de zorg van onder meer brancheorganisatie ActiZ. Hier kunnen oud-zorgmedewerkers, thuiszorg-studenten en andere mensen in de zorg zich aanmelden om mee te helpen om de thuiszorg overeind te houden.

 

Mondmaskers zelf maken

 

Wil je voor jezelf en/of anderen mondmaskers maken, dan kan je hier een goede handleiding vinden.

 

Inzamelingsactie    Thuis Spelen

 

 

 

 

 

 

 

Kledingbank De Zeecontainer in Groningen is onder de noemer ‘Thuis spelen’ een inzamelingsactie begonnen voor inwoners van de gemeente Groningen met een minimum inkomen. Stadjers worden hierbij opgeroepen spellen, puzzels en knutselspullen in te brengen.

De spellen, puzzels en knutselspullen kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 14.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur worden ingebracht bij De Zeecontainer aan de Ulgersmaweg 141-3 in Groningen.

Voor meer informatie kunt u bellen met Natascha Snoek van Stichting Kledingbank De Zeecontainer, tel. 06 – 1086 4755, met Erwin Mulder van Omarm Groningen, tel. 06 – 3957 8268 en met Evert Sulman van Stadshelden, tel. 06-2499 4954.

 

NL voor elkaar

 

 

Via deze site kan je je aanmelden om zieke mensen te helpen, ouderen uit hun sociale isolement te halen etc. Normaal gesproken al erg belangrijk vrijwilligerswerk, maar in deze tijd nog net even wat meer.

 

Samen sterk tegen corona

 

 

 

 

 

De Groningse drukker Martijn ten Pas wil een handje helpen met de raamposter-actie: ‘Samen Sterk Tegen Corona’. Het idee is simpel: via de website www.samensterktegencorona.nl kunnen Groningers die hulp willen bieden of juist zoeken een gratis poster bestellen. Met de ene kant aan het raam geplakt kunnen ze buurt- en stadsgenoten steun vragen, met de andere kant naar voren kunnen ze juist hun diensten aanbieden. In een vak op het affiche kunnen ze hun telefoonnummer invullen zodat voorbijgangers direct contact kunnen leggen.Zie voor meer informatie: www.samensterktegencorona.nl

 

Niet alleen.nl

 

 

 

 

 

 

Organisaties die hulp willen bieden kunnen zich aanmelden bij dit platform:Met dit platform verbinden we de talloze lokale hulpinitiatieven aan elkaar en aan hulpvragers. Samen ben je meer dan alleen! De hulpvraag en het hulpaanbod wordt door één van de samenwerkende organisaties opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij jou in de buurt. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijd, want je bent #nietalleen.

Kerken en lokale organisaties kunnen zichzelf aanmelden op nietalleen.nl/hulp-bieden door het formulier in te vullen.

 

Link 050

 

 

Vraag je je af of een vrijwilliger iets voor je kan doen of betekenen bel dan met de  vrijwilligerszaak van link050

 

Gewoon mensen die willen helpen

 

 

Vooral in deze tijd zijn er veel gewone mensen die een handje extra kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er meer mensen die bereid zijn dat handje te geven. Dit online prikbord is ontwikkeld om met elkaar in contact te komen. Samen helpen we elkaar, doe je mee? Klik hier

 

 

Ik zoek afleiding/ oppas voor mijn (klein)kinderen

 

 

Afleiding/ oppas voor mijn (klein)kinderen

 

Toppas Groningen

 

 

 

 

Het Groningse studentencorps Vindicat atque Polit gaat in samenwerking met oppasdienst Toppas Groningen gratis oppas aanbieden voor ouders met thuisblijvende kinderen. Gezamenlijk zijn er meer dan 250 ervaren studentenoppassers beschikbaar, die hun vrijgekomen tijd graag inzetten om werkende ouders in cruciale sectoren en beroepen te ondersteunen. In nauw overleg met de burgemeester en Veiligheidsregio Groningen is afgelopen dagen gewerkt aan optimale uitvoering van deze actie.

 

Kinderen stellen vragen  aan de burgemeester

 

 

 

Kinderburgemeester Floor roept alle kinderen in de gemeente én provincie Groningen op om hun vragen over corona te stellen aan burgemeester Koen Schuiling. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen leidt hij de coronacrisis in goede banen.Hoe doe je mee? Maak een filmpje van jezelf, waarin je de vraag stelt. Vermeld ook je naam, leeftijd en woonplaats. Insturen kan via WhatsApp op nummer: 06 2518 4832

 

Kindertekeningen voor ouderen

 

 

 

Zorginstellingen zijn tijdelijk gesloten voor bezoek. Verras een bewoner met een tekening. Zorgorganisatie ZINN nodigt kleinkinderen van bewoners, maar ook kinderen uit de buurt om een tekening te maken en die naar ZINN te sturen of te brengen. ‘Het regent tekeningen,’ zegt de website. Zoiets kan je ook in je eigen buurt doen: laat de kinderen de tekeningen maar in de bus stoppen bij mensen die niet of nauwelijks de deur uitkomen.

 

De Kindertelefoon

 

 

 

 

 

 

Veel kinderen maken zich zorgen: over dierbaren, school en een verslechterende thuissituatie. Daarom is een organisatie als De Kindertelefoon, dé gesprekspartner voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar, harder nodig dan  ooit.De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen van 8 tot 18 jaar gratis en vertrouwelijk kunnen praten over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken in hun eigen omgeving. Speciaal opgeleide vrijwilligers voeren gesprekken via telefoon en chat. Ook heeft De Kindertelefoon een zeer drukbezocht forum waar jongeren elkaar, op een veilige plek, kunnen helpen. Elke dag van 11.00 tot 21.00 uur.  Bel gratis en anoniem 0800 – 0432  of gebruik de chat

 

Inzamelingsactie Thuis spelen

 

 

 

 

 

 

 

Kledingbank De Zeecontainer in Groningen is onder de noemer ‘Thuis spelen’ een inzamelingsactie begonnen voor inwoners van de gemeente Groningen met een minimum inkomen. Stadjers worden hierbij opgeroepen spellen, puzzels en knutselspullen in te brengen.

De spellen, puzzels en knutselspullen kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 14.00 uur en op zaterdag tussen 09.00 en 12.00 uur worden ingebracht bij De Zeecontainer aan de Ulgersmaweg 141-3 in Groningen.

Voor meer informatie kunt u bellen met Natascha Snoek van Stichting Kledingbank De Zeecontainer, tel. 06 – 1086 4755, met Erwin Mulder van Omarm Groningen, tel. 06 – 3957 8268 en met Evert Sulman van Stadshelden, tel. 06-2499 4954.

 

 

Knuffelspeurtocht De Wijert “Noord”

 

 

 

In heel de wereld plaatsen mensen knuffelberen achter de ramen om kinderen wat afleiding te geven. Ze kunnen dan met hun ouders buiten op speurtocht. In het noordelijke gedeelte van de Wijert hebben ze een variatie daarop bedacht. Niet alleen knuffelberen zijn welkom achter de ramen…nee alle knuffels mogen meedoen. Kijk op onze site of op hun facebookgroep.

 

Een lieve groet met Vleugels

 

 

 

 

 

 

Iedere week op maandag staat er een maakopdracht van een docent van VRIJDAG online. Deze opdracht wordt door middel van een video uitgelegd. Al knutselend vragen we de kinderen een mooie boodschap in de vorm van een kaart te maken voor de ouderen in een woonzorgcentrum. Ze mogen zelf beslissen hoe groot of klein de kaart wordt, alles mag. Misschien willen ze een verhaaltje vertellen of willen ze wat vragen? Met toestemming van de ouders mogen de kinderen hun naam en adres toevoegen, wie weet krijgen ze wel een kaart terug.

Wil jij ook meedoen? Kijk voor meer informatie, de instructievideo’s en de inzamelpunten op www.bijvrijdag.nl/indebuurt.

 

Groningen Schoon            Dankzij mij

 

 

Ben je thuis aan het werk of vrij van school en wil je toch even naar buiten? Meld je dan ook aan als Stille Kracht in je wijk of dorp!  Je krijgt dan een afvalgrijper, afvalring en vuilniszakken van de Milieustewards thuis afgeleverd. Meld je aan via deze link.

 

Kinderopvang                SKSG

 

 

 

SKSG biedt vanaf nu ook flexibele 24-uurs noodopvang aan! Dus ook op de avond of in de nacht als jij je vitale beroep uitvoert en op die momenten geen opvang voor je eigen (kind)eren kunt regelen. Deze noodopvang is gratis en je hoeft geen klant van SKSG te zijn. Klik hier voor meer informatie

 

Uitdagingen voor spelende kinderen

 

Op de Facebookpagina van de speeltuincentrale vind je uitdagingen voor spelende kinderen.

 

Ik wil graag post sturen aan mensen die het nodig hebben

 

 

 

Post sturen aan mensen die het nodig hebben

 

Ouderenfonds

 

 

Ouderenfonds Schrijfmaatje, een structurele vorm van contact met een vrijwilliger per post. Deze dienst is kosteloos beschikbaar voor alle ouderen. Aanmelden kan via 088 344 2000 en ouderenfonds.nl/schrijfmaatje.

 

Een tegen eenzaamheid        = omapost 

 

Je kunt ook via je mobiele telefoon voor een klein bedrag een fysiek kaartje voor opa’s en oma’s in heel Nederland maken, die nog meer dan jonge mensen erg moeten uitkijken met fysieke contacten.

 

Ik zoek ……. een luisterend oor

 

 

Een luisterend oor

 

De Luisterlijn

 

 

 

 

De Luisterlijn (voorheen Telefonische Hulpdienst/ Sensoor) kun je dag en nacht bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek.

Telefoonnummer voor Groningen is 050 525 00 00. Woordvoerder Trees Buitenwerf: “We kunnen merken dat per dag meer gebeld wordt in verband met de Coronacrisis. We hebben onze vrijwilligers opgeroepen om extra beschikbaar te zijn.”

 

Rode Kruis

 

Hulplijn rode kruis: 070-4455888

 

Stadshelden

 

 

 

 

 

Stadshelden uit Groningen heeft ook een plan bedacht om ouderen te helpen. De kleine vrijwilligersorganisatie heeft Heel Groningen Belt‘ opgezet. Het werkt heel simpel: laat je naam, nummer en voorkeurstijd achter en Stadshelden regelt dat je gebeld wordt door een eenzame oudere, die dankzij corona in een sociaal isolement kukelt. Wij steken onze handen in het vuur voor deze organisatie. Dus geen vrees dat je nummer wordt verpatst aan dubieuze partijen. Zuiverder dan Stadshelden wordt het niet.

 

Ouderenfonds

 

 

Ouderenfonds de Zilverlijn, wekelijks telefonisch contact voor ouderen met vrijwilligers. Deze dienst is kosteloos beschikbaar voor alle ouderen. Aanmelden kan via 088 344 2000 of ouderenfonds.nl/zilverlijn 

 

Niet alleen

 

 

 

Kerken en lokale (hulp)organisaties bundelen de krachten, zodat overal in het land praktische en betrouwbare hulp geboden kan worden en de initiatieven elkaar kunnen versterken. Een hulpvraag wordt opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij de hulpvrager in de buurt. Hulp vragen door te bellen met 0800-1322 of via het webformulier.

 

De extra helpende hand

 

 

Fruitcafé de Helpende Hand in De Wijert wil voor wijkbewoners die wat extra hulp nodig hebben iets betekenen. Denk hierbij aan het doen van boodschappen, een telefoontje of beeldbellen. Kijk op hun site.

 

Ik zoek….. goede informatie over het corona-virus

 

 

Goede informatie over het corona-virus

 

GGD Groningen

 

Antwoorden op uw vragen over het coronavirus, klik hier

 

Informatie eenvoudig uitgelegd, bv voor anderstaligen

 

Iedereen heeft vragen over het coronavirus en de maatregelen in Nederland. Begrijpelijke informatie is heel belangrijk. Deze kaart legt de nieuwste maatregelen en adviezen van de overheid zo begrijpelijk mogelijk uit. Er zijn ook een mobielvriendelijke versie en vertalingen beschikbaar (zie onderaan deze pagina).

 

RIVM

 

 

Voor meer informatie over het coronavirus en de maatregelen bezoek www.rivm.nl of bel het landelijke nummer voor vragen over het coronavirus 0800 1351.

 

Rijksoverheid

 

Ga naar de site van de rijksoverhei

 

Dagblad van het Noorden

 

 

 

 

 

Calamiteitennieuwsbrief – Het corona-virus zet de wereld op de kop. Ook in Groningen en Drenthe. Journalistiek is niet gratis, is ons uitgangspunt. Maar in deze uitzonderlijke situatie vinden wij dat elke noorderling recht heeft op onze informatie.Daarom hebben we besloten dat alle PREMIUM-artikelen tijdelijk vrij toegankelijk zijn, inclusief de verdiepende stukken over het corona-virus. Je kunt ze lezen op onze site of via onze DVHN nieuwsapp op mobiel. Gratis en erna tot niets verplicht. Aanmelden kan hier.

 

 

Ik zoek informatie over gemeentelijke zaken als oud papier,  afval, grof vuil etc

 

 

Informatie over gemeentelijke zaken als oud papier,  afval, grof vuil etc

Algemene dienstverlening Gemeente Groningen

 

 

Op de hoogte blijven van de algemene dienstverlening van de gemeente Groningen doe je hier.

 

 

Ik zoek computerhulp 

 

 

 

Digitale hulp voor ouderen en Platform Langer Thuis in Huis

Senior-web

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is mooi om te zien dat de digitalisering juist nu een grote hulp kan zijn. Voor schoolkinderen, thuiswerkers én mensen die nog niet zo digitaal vaardig zijn. Ook zij willen nu graag contact met hun naasten kunnen onderhouden. Op seniorweb vinden mensen handige stap-voor-stapuitleg over praktische zaken, zoals contact onderhouden via WhatsApp of Skype en online boodschappen doen. En tevens veel inspiratie om thuis online leuke dingen te doen. Denk hierbij aan uitleg over sociale media, online muziek luisteren of virtueel een museum bezoeken.

Mensen die nog geen lid van SeniorWeb zijn kunnen zich nu voor drie maanden gratis aanmelden. Men kan dan ook gebruik maken van de PCHulp via telefoon of via internet. Op deze manier wil SeniorWeb mensen helpen om, juist in deze tijd, thuis online te zijn en contact met hun naasten te onderhouden.

Vlaiger

 

 

 

 

 

 

 

Platform Langer Thuis in Huis

De stichting Senioren in Woord en Beeld (SIWEB) brengt een internetkrant uit met de naam “Vlaiger” (Gronings voor ”vlieger”).
Vóór, dóór en mét ouderen (50-plussers) in Stad en Ommeland.
Daaraan wordt tevens een gelijknamige Nieuwsbrief gekoppeld om zodoende meer lezers te bereiken.
Onze doelstelling is om via deze drie digitale kanalen een breed scala aan nieuws te brengen dat relevant is voor ouderen.
Dat wil zeggen wetenswaardigheden op het gebied van sociaal-culturele activiteiten, woningaanbod, verkeersproblematiek, gezondheidsvoorzieningen etc.. Daarmee willen wij de steeds groter wordende groep ouderen in onze samenleving een stem geven en voor hen spreekbuis zijn. 

Platform Langer Thuis in Huis biedt praktische informatie over langer thuis wonen voor senioren.

Ik zoek pastorale hulp

 

 

Pastorale hulp

 

Niet alleen.nl

 

 

 

 

 

Kerken en lokale (hulp)organisaties bundelen de krachten, zodat overal in het land praktische en betrouwbare hulp geboden kan worden en de initiatieven elkaar kunnen versterken. Een hulpvraag wordt opgepakt en doorgestuurd naar een organisatie bij de hulpvrager in de buurt.

Hulp vragen door te bellen met 0800-1322 of via het webformulier.

 

 

Ik zoek een maaltijd

 

 

Maaltijd

 

Thuisgekookt

 

 

 

 

 

Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor een lekkere, verse en met liefde bereide warme maaltijd én gezellig sociaal contact. Het sociale contact ziet er tijdens deze corona-crisis iets anders uit dan normaal. Maaltijden worden afgehaald aan de deur of bij het raam of gebracht tot aan de deurklink waarna de thuiskok twee grote stappen naar achteren brengt. Maar juist nu is wat deze buurtgenoten kunnen betekenen misschien wel belangrijker dan ooit. Stichting Thuisgekookt heeft geen winstoogmerk.

 

De Streekboer

 

 

 

 

De Streekboer blijft ook nu producten van lokale boeren leveren. Groente, zuivel, vlees en andere producten geproduceerd in het Noorden kun je op de website bestellen en afhalen bij het bezorgpunt dat je tijdens je bestelling hebt geselecteerd. In bepaalde postcodes in Stad hebben ze ook een bezorgservice. Speciaal in deze tijd hebben ze ook een voedselbox die je kunt bestellen, let er wel op dat deze snel uitverkocht is.

 

Boerschappen Homemade Box

 

 

 

 

Minder lokaal, maar net zo vers zijn de boxen van Boerschappen. Zij halen bij boeren door het hele land producten op die deze boeren anders aan horeca zouden leveren. Nu kun jij ze bestellen! Op de website kun je kiezen uit 4 soorten boxen, elk in een grote en kleine vorm. Deze boxen kun je tegen bezorgkosten thuisbezorgd krijgen of (zonder extra kosten) ophalen op een bezorgpunt. Op dit moment is er nog geen bezorgpunt in de buurt van de Stad, maar hou de website in de gaten, want er wordt hard gewerkt aan de infrastructuur voor het ophalen.

 

De Smaak van de Stad

 

 

 

 

De coronacrisis komt hard aan in de horeca, maar veel cafés en restaurants in Groningen laten zich niet uit het veld slaan. In stad zijn een heel aantal hun eigen bezorg- en afhaaldienst begonnen. Een greep uit het aanbod.

De website De Smaak van de Stad publiceert een overzichtelijk lijstje met restaurants en cafés in de stad Groningen die nu vanwege de maatregelen rond het coronavirus afhaal- en bezorgmaaltijden aanbieden.

Eethuis Poortershoes op bestelling

 

 

 

 

Het eethuis Poortershoes aan de Oosterweg 13 in Groningen bereidt en verkoopt afhaalmaaltijden op dinsdag, woensdag en donderdag. Bestellen tussen 10.00 en 13.00 uur (tel.: 06-10438934). Ophalen tussen 17.00 en 19.00 uur. Er is een serviceregeling voor mensen die zelf niet kunnen ophalen. Meer informatie op www.poortershoes.nl

 

 

Ik zoek hulp bij financiële problemen

 

 

Financiële problemen

 

Nibud Consumenten

 

 

 

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) brengt vanwege de coronacrisis een speciale online editie van de Nibud Geldkrant: de Geldkrant-special Minder inkomen. Met de krant biedt het Nibud handvatten aan mensen die als gevolg van de corona-uitbraak met een (sterke) daling van hun inkomen hebben te maken.

 

Nibud Beroepsmatig

 

 

Grip bij geldzorgen door coronacrisis. Voor wie door de coronacrisis plotseling veel minder inkomen heeft, liggen geldproblemen op de loer. Het helpt om te proberen overzicht te houden en tijdig te reageren op de nieuwe situatie. Klik hier voor meer informatie.  Actueel overzicht van regelingen

 

Ik wil graag geld geven aan organisaties die anderen helpen in deze tijd

 

 

Geld doneren aan organisatie die helpen tijdens deze crisis

 

Noord tribune Groningen

 

 

De mensen van Noord tribune van FC Groningen helpen bij het boodschappen doen en andere dringende zaken. Om een gift te doen zodat benzine en overige kosten gedekt kunnen worden.

 

’t Feithhuis kookt voor de Voedselbank

 

 

 

 

Restaurant ’t Feithhuis gaat geheel belangeloos dagelijks minimaal 400 gratis warme maaltijden bereiden voor de klanten van Voedselbank Stad Groningen. Vanaf donderdag 19 maart. Op die manier zegt Voedselbank Groningen te beschikken over een vaste stroom gezond voedsel om haperingen in aanbod door vooral hamsteren goed op te kunnen vangen.

U kunt uw bijdrage storten op: rekeningnummer NL53RABO0329449028 t.n.v. Voedselbank Stad Groningen te Groningen, o.v.v. Feithhuis.

 

Rode Kruis

 

 

Gironummer: 881 t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag
IBAN: NL33 INGB 0000 0008 81/ BIC/SWIFT: INGBNL2A of doneer online