Construct North werkzaamheden Helpman West – stremming gedeelte van Iddekingeweg 27 feb-31 maart

21 februari 2023

Verlengde Hereweg Kabels / Leidingen Helpman 

Naast de werkzaamheden op de verlengde Hereweg (vanaf Haren kant kan je daarom niet linksaf naar v. Iddekinge tot 5 mei ) gaan ze ook bezig op de v. Iddekingeweg en een zijstraat. Dit duurt tot 31 maart. Stremming (je kan er wel langs) op de van Iddekingeweg (vanuit Wijert-kant) is te verwachten tussen 27 februari en 31 maart. Het verkeer behoudt doorgang, maar zal te maken krijgen met enige vertraging. Voor de veiligheid van de werknemers werken ze met schildjes op de weg en mag er in dit gebied niet geparkeerd worden.

Volgende week beginnen ze ook in de Van Ittersumstraat – straat die mensen gebruiken om naar fysiotherapie Hilberdink te gaan. (27 feb -31 maart).  Ze werken van maandag tot en met vrijdag van 07:30 – 16:30 uur en  incidenteel wordt buiten deze tijden gewerkt.

Construct North

In opdracht van Enexis (netbeheerder – transporteert gas en elektra naar huizen) gaat Construct North de inpandige gasleiding opnieuw inwendig coaten. Dit is preventief onderhoud om ook in de toekomst een gasdichte verbinding te kunnen garanderen. Hiervoor moeten de woningen volledig van het gas worden gehaald. Ook worden er technische werkzaamheden in de meterkast gedaan.

De werkzaamheden van Construct North staan los van de BAM werkzaamheden, maar ze werken beide in opdracht van Enexis. De werkzaamheden die Contruct North uitvoeren, bedragen de huis- gasaansluitingen.  BAM vervangt de gasleidingen in de straat, maar communiceert wel de aankomende werkzaamheden omtrent huisaansluitingen.  Aanvullend hierop wordt een extra brief verspreid aan bewoners wanneer een onderbreking van de gastoevoer ter sprake komt.