Dennis Broekema

Sociaal, betrokken & creatief 

Hallo, ik ben Dennis Broekema, een geboren & getogen stadjer. Mijn bouwjaar is 1980. En ik woon in de prachtige wijk De Wijert sinds 2002. Ik ben een sociaal betrokken wijkbewoner met een enorme passie voor muziek. Ik draai als DJ af en toe op feestjes en ik organiseer zelf ook af en toe feesten met mijn eigen bedrijf Gewaagd Entertainment. Ik ben sinds 2014 erg actief in de wijk geworden op verschillende gebieden.

Momenteel werk ik als initiatiefnemer en mede oprichter van Platform De Wijert als voorzitter van onze bewonersorganisatie. In juli 2016 hebben wij van Platform De Wijert een erkende bewonersorganisatie mogen maken. Mijn missie is dan ook om als voorzitter van deze prachtige club altijd in het belang van de wijk het platform zorgvuldig te besturen en mooie dingen voor de wijk te mogen realiseren.

Bestuur 1

Samen met de andere vrijwilligers willen we de wijk nog mooier maken dan die al is. Dit doen we door overleg met de wijk te plegen en door ook altijd met andere belangrijke organisaties in de wijk te praten. Dit om het beste voor de wijk bewerkstelligen.

Ook ondersteunen wij van harte bewonersinitiatieven en willen wij zorg dragen voor een goede communicatie in en met de wijk. Platform De Wijert is opgericht als platform voor de hele wijk, dit gedachte goed is voor mij persoonlijk en voor de organisatie erg belangrijk. Dit betekend dat bewoners altijd gebruik mogen maken van ons platform. Dit is de kracht van ons platform en die zal ik bewaken, en hier zal ik me voor inzetten als voorzitter deze prachtige nieuwe bewonersorganisatie.

Verbinding tussen bewoners wordt ook 1 van mijn speerpunten waar ik me samen met het bestuur op ga richten de komende jaren. Denk aan initiatieven als burendag en andere activiteiten voor en door de wijk.

Mocht je graag meer willen weten, een mooi idee voor de wijk hebben of juist een klacht of zorgen over zaken in de wijk, mail mij dan gerust op: info@wijert.nl

DSC09216

Naast de werkzaamheden die ik op vrijwillige basis doe voor Platform De Wijert heb ik ook nog een prachtige baan in Fruitcafé De Helpende Hand. Hier werk ik als sociaal cultureel werker en doe ik mijn best om voor de bewoners uit de wijk hen te ondersteunen in hun vragen. Denk aan het organiseren van: Kookworkshops, bakworkshops, kinderfeestjes of oma’s soep maken met ouderen. Al dit soort activiteiten ondersteun ik vanuit het Fruitcafé. Alle activiteiten die ik in of vanuit het Fruitcafé organiseer zijn wensen of vragen van bewoners uit de wijk waar we graag in ondersteunen. Maar voor verse groente, fruit, koffie, thee of een heerlijke smoothie kan je ook bij ons terecht.

Wat ik zo mooi vind aan De Wijert is dat het zo´n prachtige groene en gemoedelijke wijk is. Het ligt vlak bij het centrum en je zit ook maar zo in prachtige natuurgebieden zoals bijvoorbeeld het Paterswoldsemeer of Appelbergen. Ik ben in 2002 in De Wijert komen wonen, en ruim 11 jaar heb ik in 1 van de flatjes in de Camphuysenstraat gewoond. Dankzij de wijkvernieuwing en renovatie van die flats in 2013 kregen ik met mijn vrouw de mogelijkheid om ons op een andere woning te oriënteren. Bij toeval en veel geluk kwam er een prachtige nieuwbouw eengezinswoning vrij in de Couperusstraat. Slechts 2 straten bij ons vorige huis vandaan. Ik wou niet weg uit De Wijert omdat ik me hier in de wijk zo verschrikkelijk thuis voel. En het is gelukkig gelukt en we kregen de woning toegewezen. Dit was in de zomer van 2013, toen kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. Sinds de verhuizing wonen we met nog veel meer plezier in De Wijert dan dat we al deden. De planning is om nog vele jaren heerlijk in De Wijert te blijven wonen. De wijk, de bewoners en Platform De Wijert zijn voor mij persoonlijk de ingrediënten voor mijn ideale wijk.

DSC05806