Barbera Venema

Als een van de nieuwste bewoners van de wijk (op het moment dat ik dit schrijf zit ik nog middenin de verhuizing) wil ik me even voorstellen. Ik geloof dat je iemand het snelst leert kennen door hem of haar te vragen naar zijn of haar droom voor de toekomst. Daarom vertel ik jullie hier mijn droom en ik zou het geweldig vinden om die in de Wijert vorm te zien krijgen.

Ik ben een gever, ik help graag, ik kom graag op voor mensen die het moeilijk hebben. En ik geloof in overvloed. Ik weet dat iedereen wel eens iets over heeft. Iets wat je niet (meer) gebruikt, maar waar een ander wel iets aan kan hebben. En dat kan van alles zijn, spullen, boeken, kleding, eten, enz. Vaak ligt dat ergens in een kast of schuur, je ziet het niet eens meer. In het gunstigste geval beland het in de kringloopwinkel, maar vaak gooi je het uiteindelijk weg.

Ik droom ervan dat we meer samen delen. De overvloed die er is voor iedereen bereikbaar maken. We kunnen klein beginnen. ¬†Als je, net als ik, in een flat woont, kun je in jouw portiek starten met een “Samen zijn we rijk-tafel”. Zet een tafel in de hal, leg daarop alles wat je over hebt en wat nog heel en bruikbaar is, zodat de andere bewoners dit kunnen pakken als ze dit kunnen gebruiken.

Om meer mensen te kunnen laten delen en de kans te vergroten dat de spullen ook echt bij iemand terecht komen (in plaats van maandenlang op de tafel te blijven liggen), kunnen we 2 of 3 keer per jaar de tafels een dag buiten zetten.

Doe je mee met de eerste stappen op weg naar mijn droom?

Heb je vragen, wil je meehelpen met het groter neerzetten van dit idee in de Wijert? Stuur een mail naar mailme@barberavenema.nl, dan drinken we samen een keer koffie. En wie weet is de Wijert binnenkort de rijkste wijk van Groningen!