Beweegfestival De Wijert, nog een paar daagjes

11 september 2018

GRONINGEN – Mensen die bewegen zijn gelukkiger dan mensen die niet bewegen!
Zo denken bewoners in De Wijert er ook over. Vanuit Wijkdeal De Wijert is naar voren gekomen dat de wijkbewoners meer aandacht willen voor sport, bewegen en gezondheid. Daarom wordt op zaterdag 15 september a.s. het Beweegfestival De Wijert georganiseerd. Dit festival vindt plaats in het Hendrik de Vriesplantsoen en sporthal De Wijert van 14.00 tot 17.30 uur.
 

Beweegfestival De Wijert is een gratis festival en toegankelijk voor iedereen die meer wil bewegen, benieuwd is naar het sportaanbod in de wijk en meer wil leren over een gezonde leefstijl. Vanuit een samenwerking tussen bewoners, ondernemers, stichtingen en sportverenigingen worden er uiteenlopende beweegactiviteiten aangeboden. Bezoekers kunnen meteen lid worden van een vereniging of een aanvraag doen bij Stichting Jeugdsportfonds. Zij vinden namelijk dat sporten voor alle jongeren mogelijk moet zijn.
Tijdens het festival kunnen bezoekers meer informatie krijgen over de mogelijkheden die het Jeugdsportfonds biedt om kinderen en jongeren goedkoop mee te laten doen aan sport, dans, muziek, theater, beeldende kunst of iets anders creatiefs.

Een groot feest

Tijdens het Beweegfestival kan iedereen meedoen aan verschillende activiteiten zoals klimmen, straatvoetballen tegen een pro, pony rijden, boogschieten, beachvolleyballen, jeu de boulen en nog veel meer. Daarnaast is het festival ook een plek om elkaar te ontmoeten en te genieten van live muziek, een DJ en verschillende optredens in het plantsoen. De feestelijke dag wordt afgesloten met een quiz waarbij de winnaar een waardebon ontvangt van €200,-.  

Wijkdeal De Wijert

Het Beweegfestival draait niet alleen om sport, maar staat vooral in het teken van het thema Meedoen & Samenzijn van Wijkdeal De Wijert. De Wijkdeal is de afspraak dat alle partijen in De Wijert samen en in samenhang werken aan de toekomst van de wijk.
Meer informatie over het Beweegfestival vindt u op www.facebook.com/wijkdealdewijert