Watertappunten Wijert even weggehaald

22 april 2022

Update 22 april 2022

Door aanhoudende, onvoorziene omstandigheden bij onze bestickeraar duurt het helaas veel langer dan gepland – en verwacht – om de eerste 14 tappunten die we in onderhoud hebben weer terug te plaatsen. We zitten er bovenop en verwachten dat we binnen 2 tot uiterlijk 3 weken de tappunten terug kunnen plaatsen. Voordat we de volgende tappunten aanpakken in deze onderhoudsronde zullen we ervoor zorgen dat de problemen bij de bestickeraar zijn opgelost en/of gebruik maken van een andere partij.

 


Op zo’n 50 locaties in de provincie heeft Waterbedrijf Groningen outdoor tappunten geplaatst. Elk jaar worden alle watertappunten meegenomen voor groot onderhoud. Dit verloopt in fasen omdat de monteurs niet aan alle tappunten tegelijk kunnen werken. Bekijk via deze link welke tappunten in gebruik zijn en welke tegelijk zijn verwijderd i.v.m. onderhoud.

Alle tappunten worden in deze onderhoudsronde meegenomen: tappunten die er al jaren staan en tappunten die recent geplaatst zijn. Op die manier kunnen we de waterkwaliteit goed borgen en vallen er geen tappunten buiten de boot. De planning is dat ze deze weken verwijderd worden. Na de reiniging en eventuele nieuwe coating worden de tappunten teruggeplaatst zodat iedereen weer van deze lekkere, gezonde dorstlesser gebruik kan maken.