Wijkdeal De Wijert

12 februari 2018

12 februari 2018

Uitnodiging WijkdealCafé 22 februari as.

Van STEMMEN naar DOEN!

De stemmen zijn geteld en de top 10 van projecten is gekozen. Nu is het tijd om de Wijkdeal projecten te realiseren! Op jouw stemformulier of tijdens de bijeenkomsten heb je aangegeven aan de Wijkdeal mee te willen denken, ontwikkelen of mee te willen doen. Daarom nodigen we jou uit voor het eerste Wijkdeal Café waar we met elkaar aan de slag gaan om van deze projecten een succes te maken!

 

Datum:                22 februari 2018

Tijd:                     19.30 tot 21.00 uur

Locatie:               Innovatiewerkplaats, Van Schendelstraat 9

Aanmelden:       Meld je aan via info@WijkdealDeWijert.nl , dat waarderen we zeer!

 

Ken je iemand die ook enthousiast is? Neem hem of haar vooral mee.

Kom naar het Wijkdeal Café, want we gaan LOS!

Lees hier meer over alle Wijkdeal Projecten en de Top 10 waar we mee gaan starten


17 januari 2018

Wijkdeal De Wijert, wat is dat?

 


13 december 2017

Zie hieronder de definitieve top 10 van de stemweek van Wijkdeal De Wijert:

En hieronder de definitieve uitslag van alle getelde stemmen:


8 december 2017

Na de voorlopige uitslag van de stemweek voor de Wijkdeal afgelopen zaterdag, is inmiddels ook de definitieve uitslag bekend. De stemmen zijn nog een keer nagelopen en opgeteld en een aantal dubbelingen en onvolkomenheden is uit de uitslag gehaald. Dit heeft er toe geleid dat de nummer 1 en 2 zijn omgedraaid. In de definitieve uitslag staat daarom ‘schoonhouden van de wijk’ op 1 en ‘outdoor recreatie’ op 2. Voor het vervolg heeft dit geen consequenties: met zoveel mogelijk projecten uit de top 10 gaan we komend jaar het eerst aan de slag.

 

 


2 december 2017

De uitslag is bekend!

Er hebben 866 mensen gestemd tijdens de stemweek van Wijkdeal De Wijert. Dit is een zeer mooie opkomst. De stemmen zijn geteld en met deze Top 10 gaan we het komende jaar als eerste aan de slag:

 

Dit heeft wethouder Paul de Rook zojuist tijdens de uitslag in de Innovatiewerkplaats bekendgemaakt met koplopers van de Wijkdeal!


1 december 2017

We gaan live de uitslag streamen op Facebook!

Het stemmen gaat fantastisch inmiddels hebben al meer dan 600 mensen gestemd voor de wijkdeal!

U kunt nu nog stemmen, tot morgenmiddag 15:00 uur via: www.wijkdealdewijert.nl Of in de Innovatiewerkplaats (Van Schendelstraat 9).

En zaterdag 2 december om 16:00 uur bent u van harte uitgenodigd om de uitslag van de stemweek bij te wonen. Wethouder Paul de Rook zal in het bijzijn van veel buurtgenoten en betrokkenen de uitstlag bekendmaken in de Innovatiewerkplaats.

Verhinderd om dit feestelijke moment mee te maken? Niet getreurd, op Facebook zal Platform De Wijert live de uitslag gaan streamen. Ga even voor 16:00 uur naar: www.facebook.com/platformdewijert like de pagina en mis niets van de uitslag.

En snel daarna zullen we de uitslag van de stemweek op deze pagina uiteraard met u delen.

Tot zaterdag 2 december om 16:00 uur in de Innovatiewerkplaats (Van Schendelstraat 9). En vergeet niet te stemmen.


28 november 2017

Gister was de aftrap van de stemweek van Wijkdeal de Wijert. Zo’n 200 wijkbewoners hebben gisteren al gestemd, een goede 100 bewoners kwamen naar de Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert om daar hun stembiljet in de bus te deponeren.

Een kleine 100 bewoners hebben al gestemd via de website https://www.wijkdealdewijert.nl

U kunt nog stemmen tot en met zaterdag 2 december. Dagelijks van 12:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 20:00, en zaterdag van 12:00 tot 15:00. Dan zal de stembus sluiten. Er zijn in de Innovatiewerkplaats (Van Schendelstraat 9) mensen aanwezig die uitleg kunnen geven over de projecten waar u op kunt stemmen.

En u kunt natuurlijk ook online blijven stemmen via: https://www.wijkdealdewijert.nl/

Stem vooral mee voor de toekomst van uw wijk!


27 november 2017

De stembus wordt vandaag geopend. Vanaf vandaag om 12:00 uur kan je in de Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert (Van Schendelstraat 9) terecht om te stemmen.

En je kan natuurlijk ook online stemmen via: https://www.wijkdealdewijert.nl/


27 november 2017

De Wijert naar stembus voor wijkdeal

GRONINGEN – Inwoners van De Wijert in Groningen kunnen komende week stemmen voor de wijkdeal De Wijert.

De Innovatiewerkplaats aan de Van Schendelstraat is van 27 november 14.00 uur tot en met zaterdag 2 december 15.00 uur ingericht als stemlokaal.

Het online stemformulier op www.wijkdealdewijert.nl gaat zondag 26 november om 12.00 uur open en sluit zaterdag 2 december om 15.00 uur.

Wethouder Paul de Rook maakt zaterdag 2 december om 16.00 uur de uitslag bekend.

Wijkdeal De Wijert

In het kader van de wijkdeal De Wijert zijn de afgelopen maanden dertig bijeenkomsten geweest. Zowel per buurt als op thema spraken rond de driehonderd inwoners en betrokkenen over de toekomst van de wijk.

Alle ideeën zijn samengevat in een lijst van 22 projecten. Wijkbewoners kunnen stemmen op de projecten die zij belangrijk vinden. Zij hebben daarvoor een ‘stemboekje’ in de brievenbus gekregen met een omschrijving van alle 22 projecten, inclusief een stemformulier.

Wijkagenda

De uitslag van de stemweek, de wijkdeal, vormt de wijkagenda voor de komende jaren. De top 10 gekozen projecten heeft de hoogste prioriteit. De andere projecten zijn ook onderdeel van deze wijkagenda en zullen worden gerealiseerd zodra het kan.

Koplopers

Wijkbewoners, scholen, corporaties, ondernemers en professionals; alle partijen dragen bij aan de uitvoering van de wijkagenda. Bijvoorbeeld door slim samen te werken.

In maart is een koplopers-groep gevormd. Deze bestaat uit actieve wijkbewoners en professionals die de drijvende kracht zijn achter het proces van de wijkdeal.

Experiment

De gemeente Groningen experimenteert met nieuwe vormen van bestuur in de wijk. Wijkdeal De Wijert is één van de vijf experimenten waarbij voorop staat dat wijkbewoners, ondernemers en professionals in de wijk gezamenlijk bepalen wat ze de komende jaren in hun wijk willen verbeteren.

Bron: Gezinsbode


24 november 2017

De Wijert naar de stembus voor de wijkdeal

Het traject van wijkdeal De Wijert nadert zijn hoogtepunt. In het kader van de wijkdeal zijn afgelopen maanden 30 bijeenkomsten georganiseerd. Zowel per buurt als op thema spraken rond de 300 inwoners en betrokkenen over de toekomst van de wijk. Alle ideeën zijn samengevat in een lijst van 22 projecten.  

Wijkwethouder Ton Schroor: ‘Ik hoop dat komende week veel bewoners hun stem gaan uitbrengen op het project dat zij belangrijk vinden. Op die manier bepaalt de wijk haar prioriteiten voor de gezamenlijke agenda van de komende jaren. Een agenda waar iedereen in de wijk aan kan meewerken.’ 

Stemformulier

Wijkbewoners krijgen voor het stemmen een ‘stemboekje’ in de brievenbus met een omschrijving van alle 22 projecten inclusief een stemformulier. Ze kunnen tijdens de stemweek zowel schriftelijk als online stemmen. De Innovatiewerkplaats aan de Van Schendelstraat 9 is van 27 november 14.00 uur tot en met 2 december 15.00 uur ingericht als stemlokaal. Het online stemformulier op www.wijkdealdewijert.nl gaat open op 26 november om 12.00 en sluit op 2 december om 15.00 uur

Wijkagenda

De uitslag van de stemweek, de wijkdeal, vormt de wijkagenda voor de komende jaren. De top 10 gekozen projecten heeft de hoogste prioriteit, hiermee wordt de start gemaakt. De andere projecten zijn ook onderdeel van deze wijkagenda en zullen worden gerealiseerd zodra het kan.

Koplopers

De wijkagenda wordt uitgevoerd door alle partijen, zoals wijkbewoners, scholen, corporaties, ondernemers en professionals door slim te gaan samenwerken. In maart is er een koplopers-groep gevormd. Een aantal actieve wijkbewoners en professionals die de drijvende kracht zijn achter het proces van de wijkdeal.

Experimenten

De gemeente Groningen experimenteert met nieuwe vormen van bestuur in de wijk. Wijkdeal De Wijert is één van de vijf experimenten waarbij voorop staat dat wijkbewoners, ondernemers en professionals in de wijk gezamenlijk bepalen wat ze de komende jaren in hun wijk willen verbeteren.


20 november 2017

Beste bewoners, partners en belanghebbenden uit De Wijert,

Volgende week is de stemweek voor de wijkdeal. Tijdens de stemweek die plaatsvind in de Innovatiewerkplaats (Van Schendelstraat 9) kunt u stemmen op alle ideeën die zijn opgehaald in de wijk de afgelopen maanden. U krijgt thuis een boekje waarin alle ideeën staan en ook kunt u hier alvast kijken waar u op kunt stemmen.

We hopen u allemaal te zien volgende week tijdens de stemweek.

Zie hier het boekje van de stemweek:


6 november 2017

Beste wijkdealers,

Zie hier wat is opgehaald in de wijk in buurt 1, 2 & 3. En tijdens de themabijeenkomsten van thema: Bouw & Duurzaamheid, thema: Jeugd, opgroeien, voorzieningen & zorg en thema: werk, inkomen & samenkomen.


1 november 2017

Beste bewoners,

Van 26 november tot en met 2 december zal de stemweek van de wijkdeal plaatsvinden. Dit gaat gebeuren in de Innovatiewerkplaats Helpman, De Wijert.

Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om alle ideeën die zijn opgehaald dit jaar in kaart te brengen.

In tegenstelling tot wat in de wijkkrant staat, staan de ideeën helaas nog niet hier op de pagina. Hou regelmatig deze pagina in de gaten om te kijken of de ideeën er al staan. We verwachten dit op korte termijn voor elkaar te hebben.


10 oktober 2017

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert voor deze laatste week van dit jaar!

Buurtbijeenkomst 2 – buurt 6

Datum:           Woensdag 11 oktober 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Brederoschool (Ina Boudierplantsoen 3)

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 6. Zie kaart hieronder:

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft buurt 6.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48Lw/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.

Themabijeenkomst Groen en Buiten-zijn – bijeenkomst 2

Datum:           Donderdag 12 oktober 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geïnteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van: Groen en Buiten zijn.

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft Groen en Buiten zijn.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48S9/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.


2 oktober 2017

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert voor deze week!

Buurtbijeenkomst 1 – buurt 6

Datum:           Woensdag 4 oktober 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Brederoschool (Ina Boudierplantsoen 3)

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 6. Zie kaart hieronder:

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft buurt 6.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48LR/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.

Themabijeenkomst Groen en Buiten-zijn – bijeenkomst 1

Datum:           Donderdag 5 oktober 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geïnteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van: Groen en Buiten zijn.

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft Groen en Buiten zijn.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48Rx/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.


26 september 2017

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert voor deze week!

Buurtbijeenkomst 2 – buurt 5

Datum:           Woensdag 27 september 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Brederoschool (Ina Boudierplantsoen 3)

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 5. Zie kaart hieronder:

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft buurt 5.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48KP/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.

Themabijeenkomst Vitaliteit, Beweging en Gezondheid – bijeenkomst 2

Datum:           Donderdag 28 september 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geïnteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van: Vitaliteit, Beweging en Gezondheid.

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft Vitaliteit, Beweging en Gezondheid

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48Qb/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.


19 september 2017

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert voor deze week!

Buurtbijeenkomst 1 – buurt 5

Datum:           Woensdag 20 september 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Brederoschool (Ina Boudierplantsoen 3)

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 5. Zie kaart hieronder:

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft buurt 5.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48KP/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.

Themabijeenkomst Vitaliteit, Beweging en Gezondheid – bijeenkomst 1

Datum:           Donderdag 21 september 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geïnteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van: Vitaliteit, Beweging en Gezondheid.

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft Vitaliteit, Beweging en Gezondheid

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48Qb/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.


12 september 2017

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert van deze week!

Buurtbijeenkomst 2 – buurt 4

Datum:           Woensdag 13 september 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert (Van Schendelstraat 9)

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 3. Zie kaart hieronder:

Wat gaan we doen?

We gaan de opbrengsten van het wijkspel van vorige week (de ideeën en voorstellen) verder uitwerken en concreet maken. Voor nieuwkomers: het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in buurt 2.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48Jp/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.

Themabijeenkomst Verkeer en Infrastructuur – bijeenkomst 2

Datum:           Donderdag 14 september

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geïnteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van: Bouw en Duurzaamheid.

Wat gaan we doen?

We gaan de opbrengsten van het wijkspel van vorige week (de ideeën en voorstellen) verder uitwerken en concreet maken. Voor nieuwkomers: het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft Bouw en Duurzaamheid.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48PC/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.


28 augustus 2017

De zomervakantie zit er bijna op, dit betekent dat Wijkdeal De Wijert ook weer door gaat direct in september. Buurt 4 en de thema´s Verkeer en Infrastructuur staan dan op de agenda. We hopen u weer te zien tijdens deze bijeenkomsten.

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert voor komende week!

Buurtbijeenkomst 1 – buurt 4

Datum:           Woensdag 6 september 2017:

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert (Van Schendelstraat 9)

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 4. Zie kaart hieronder:

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft buurt 4.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48GB/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.

Themabijeenkomst Verkeer en Infrastructuur – bijeenkomst 1

Datum:           Donderdag 7 september 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geïnteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van: Verkeer en Infrastructuur.

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft Verkeer en Infrastructuur.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/D48P8/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.


16 juli 2017

Wijkdeal De Wijert feest groot succes!

Op zaterdag 15 juli vond er voor het eerst sinds jaren weer eens een feestje plaats in het Hendrik de Vriesplantsoen. En niet zomaar een feestje, maar een heel bijzonder feestje. Namelijk het Wijkdeal De Wijert feest.

Wijkdeal De Wijert is een proces dat al enkele maanden aan gang is in De Wijert waarin bewoners, de Gemeente Groningen en diverse partijen als gelijkwaardige partners aan tafel zitten om samen aan een betere wijk te werken. Deze partners bestaan onder andere uit Platform De Wijert, WIJ De Wijert diverse woningbouwcoöperaties, ondernemers en wie maar aan wil haken als belanghebbende in De Wijert.

Er zijn al veel bijeenkomsten voor de wijkdeal in De Wijert georganiseerd, altijd in de avonduren.  Dus nu vonden wij, alle betrokkenen bij de wijkdeal, het tijd om ook eens iets in de middag te organiseren voor de bewoners uit De Wijert. En hebben we bedacht om de wijkdeal naar het hart van De Wijert toe te halen. En dat is gelukt, met een heel erg leuk feest in het Hendrik de Vriesplantsoen als gevolg.

Er waren hapjes, drankjes, live muziek en karaoke. Veel ambassadeurs van de wijkdeal waren aanwezig waar men mee in gesprek kon over de wijkdeal. En natuurlijk kon ook het wijkdeal spel gespeeld worden waar bewoners hun wensen en dromen over hun ideale wijk ten tafel konden brengen. Dit is ook massaal gebeurd in de grote tent die midden in het park stond. Er zijn weer prachtige ideeën en wensen opgehaald, die in november aan de wijk worden gepresenteerd tijdens een inloopmarkt.

Wat we tijdens het wijkdeal feest gisteren veel hebben gehoord is dat men het überhaupt heel leuk vindt dat er ook eindelijk weer eens iets in het park gebeurt. Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd Wijkdeal feest in het Hendrik de Vriesplantsoen.


7 juli 2017

WIJKDEAL-FEEST

Op zaterdag 15 juli komt de wijkdeal De Wijert naar je toe in het Hendrik De Vriesplantsoen!

Tussen 12:00 en 17:00 organiseren we een knallend wijkdeal-feestje met muziek, lekker eten & drinken, een springkussen, de mogelijkheid tot dromen en natuurlijk kunt u ook het Wijkdeal-spel spelen!

Kom zaterdag 15 juli in de middag naar het Hendrik De Vriesplantsoen, tegenover het winkelcentrum, en vier de wijkdeal met ons mee!

Tot dan.

Het muziekprogramma verzorgd door de Groninger Songwriter Circle:

12.00 – 12.25: George Welling

12.35 – 13.00: Jeff Hayman

13:00 – 13:50: Karaoke

14.00 – 14.25: Catself

14.35 – 15.00: Jan Bresters

15:00 – 15:50: Karaoke

16.00 – 16.25: Ophelia

16.35 – 17.00: Yentl-Maxime


3 juli 2017

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert van deze week!

Buurtbijeenkomst 2 – buurt 3

Datum:           Woensdag 5 juli 2017:

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert (Van Schendelstraat 9)

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 3. Zie kaart hieronder:

Wat gaan we doen?

We gaan de opbrengsten van het wijkspel van vorige week (de ideeën en voorstellen) verder uitwerken en concreet maken. Voor nieuwkomers: het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in buurt 2.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/CSPjx/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.

Themabijeenkomst Bou en Duurzaamheid – bijeenkomst 2

Datum:           Donderdag 6 juli

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geïnteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van: Bouw en Duurzaamheid.

Wat gaan we doen?

We gaan de opbrengsten van het wijkspel van vorige week (de ideeën en voorstellen) verder uitwerken en concreet maken. Voor nieuwkomers: het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft Bouw en Duurzaamheid.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/CSPkr/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.


27 juni 2017

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert van deze week!

Buurtbijeenkomst 1 – buurt 3

Datum:           Woensdag 28 juni 2017:

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert (Van Schendelstraat 9)

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 3. Zie kaart hieronder:

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft buurt 3.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/CSPjx/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.

Themabijeenkomst Bouw en Duurzaamheid – bijeenkomst 1

Datum:           Donderdag 29 juni 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geïnteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van: Bouw en Duurzaamheid.

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft inkomen en samenkomen.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/CSPkr/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.


19 juni 2017

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert van deze week!

Buurtbijeenkomst 2 – buurt 2

Datum:           Woensdag 21 juni 2017:

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          MFC De Wijert (P.C.Hooftlaan 1)

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 2. Zie kaart hieronder:

Wat gaan we doen?

We gaan de opbrengsten van het wijkspel van vorige week (de ideeën en voorstellen) verder uitwerken en concreet maken. Voor nieuwkomers: het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in buurt 2.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/CSPjx/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.

Themabijeenkomst Werk, inkomen en Samenkomen – bijeenkomst 2

Datum:           Donderdag 22 juni 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geïnteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van: Werk, inkomen en Samenkomen.

Wat gaan we doen?

We gaan de opbrengsten van het wijkspel van vorige week (de ideeën en voorstellen) verder uitwerken en concreet maken. Voor nieuwkomers: het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft werk, inkomen en samenkomen.

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/CSPkr/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.


7 juni 2017

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert van deze week!

Buurtbijeenkomst 2 – buurt 1

Datum:           Woensdag 7 juni 2017:

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Praktijkschool De Bolster, adres: Multatulistraat 91

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 1. Zie kaart hieronder:

 

                                                                         Buurt 1, De Wijert

Wat gaan we doen?

We gaan de opbrengsten van het wijkspel van vorige week (de ideeën en voorstellen) verder uitwerken en concreet maken. Voor nieuwkomers: het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in buurt 1.

 

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/CSPjx/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.

 

Themabijeenkomst Jeugd, Opgroeien, Voorzieningen en Zorg – bijeenkomst 2

Datum:           Donderdag 8 juni 2017

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geinteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van jeugd, opgroeien, voorzieningen en zorg.

 

Wat gaan we doen?

We gaan de opbrengsten van het wijkspel van vorige week (de ideeën en voorstellen) verder uitwerken en concreet maken. Voor nieuwkomers: het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft jeugd, opgroeien, voorzieiningen en zorg.

 

Aanmelden?

Dit kan via Facebook, bekijk: www.facebook.com/wijkdealdewijert/

Heeft u geen Facebook, meld u dan aan via Meetup: http://meetu.ps/e/CSPkr/B6Ngq/f

Aanmelden is niet verplicht.


2 juni 2017

De eerste ideeën voor De Wijert komen binnen.

De aftrap van Wijkdeal De Wijert zit erop. Na 2 inspirerende bijeenkomsten in De Bolster en de Innovatiewerkplaats zijn er nu al prachtige dromen en wensen op tafel gekomen voor De Wijert. Groepjes bewoners zijn met elkaar aan tafel geschoven om te praten over wat ze mooi aan onze wijk vinden en om te dromen van wat nog mooier zou mogen.

Er kwamen veel verschillende behoeftes van bewoners tijdens de spelen naar boven. De rode draad naar de eerste 2 avonden is toch wel dat men graag naar meer verbinding en ontmoeting toe willen in de wijk. Gezonde voeding, muziek, sport & noaberschap waren veelgehoorde wensen.

Volgende week gaan we verder om deze wensen om te zetten naar meer concrete plannen voor De Wijert. En uiteraard kan jij met jouw wensen, ideeën of plannen voor je buurt gewoon aanschuiven. We hopen je volgende week op 7 juni in De Bolster of op 8 juni in de Innovatiewerkplaats te zien. We beginnen om 19:30 uur.


30 mei 2017

Bijeenkomsten Wijkdeal De Wijert van deze week!

Buurtbijeenkomst buurt 1

Datum:           Woensdag 31 mei 2017:

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Praktijkschool De Bolster, adres: Multatulistraat 91

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in buurt 1. Zie kaart hieronder:

 

                                                                         Buurt 1, De Wijert

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in buurt 1.

 

 

Themabijeenkomst Jeugd, Opgroeien, Voorzieningen en Zorg

Datum:           Donderdag 1 juni 2017:

Tijd:                19.30 – 21.30 (start bijeenkomst om 19.30)

Locatie:          Innovatiewerkplaats Helpman/De Wijert, adres: Van Schendelstraat 9

 

Voor wie?

Alle bewoners, ondernemers en professionals actief in De Wijert geinteresseerd in de toekomst van de wijk op het gebied van jeugd, opgroeien, voorzieningen en zorg.

 

Wat gaan we doen?

Het wijkspel! Met 5 à 6 medebewoners, ondernemers en professionals om tafel, de dialoog aangaan om te dromen, wensen en voorstellen te maken voor de toekomst van De Wijert in betreft jeugd, opgroeien, voorzieningen en zorg.

 

Hoe ziet het wijkspel eruit?


17 mei 2017

Doe mee aan Wijkdeal De Wijert

De toekomst van de wijk maken we met zijn allen! Doe jij ook met ons mee?

Hieronder vind je dezelfde tekst als hierboven in pdf. Dit zodat je de tekst ook kunt downloaden en/of printen.


14 april 2017

Voorbereiding Wijkdeal De Wijert

Wijkdeal De Wijert is een participatietraject waarin bewoners in samenspraak met de gemeente beslissen over de te besteden middelen en het beleid van de wijk. De behoeftestelling van de wijkbewoners speelt hierin een centrale rol.

Overheden zijn zich bewust van het feit dat burgers medezeggenschap willen over de inzet van gemeentelijke gelden. De bewoners weten immers als geen ander wat er speelt en leeft in een wijk en waar de behoefte ligt om de leefbaarheid in de wijk zo optimaal mogelijk te houden.

De gemeente Groningen is, in navolging van enkele andere gemeenten in binnen- en buitenland, gestart met een vijftal experimenten in de stad Groningen. Een voorbeeld hiervan is de coöperatieve wijkraad in de Oosterparkwijk. Ook in De Wijert is inmiddels een proces in gang gezet onder de noemer Wijkdeal De Wijert.

Hoe het experiment vorm gaat krijgen is nog zeer onduidelijk. Sterker nog, op het moment zijn enkele wijkbewoners aan het brainstormen geslagen met de gemeente en de ondersteunende netwerkorganisatie TSI Foundation om het proces naar een Wijkdeal De Wijert in te gaan. Op dit moment is de hamvraag hoe betrokkenheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid gestimuleerd kan worden onder de wijkbewoners. Want uiteindelijk is het ideaalplaatje dat de wijkbewoners zorgdragen voor het maatschappelijk rendement.

Voor het begeleiden en ondersteunen van het proces van Wijkdeal De Wijert zijn Peter Everts en Thirza Koopmans van de TSI Foundation gevraagd door de gemeente Groningen. Tijdens het proces naar de Wijkdeal De Wijert kunnen de wijkbewoners een beroep doen op hun expertise. Joop Hofman van Rode Wouw heeft een presentatie gehouden voor wijkbewoners van De Wijert over bewonersparticipatie in andere gemeenten in Nederland.

De TSI Foundation heeft contact gelegd met de wijk Emmerhout waar een eigen variant op een soortgelijk burgerparticipatietraject is ingezet. Om inspiratie op te doen zijn wijkbewoners van De Wijert op maandag 3 april in groepsverband afgereisd naar Emmen. Hier presenteerden bewoners van Emmerhout hun ervaringen, voorbeelden en ideeën. Stefan Alfons, wijkbewoner De Wijert, heeft hierover een verslag geschreven. Een korte samenvatting van het verslag:

We werden ontvangen in een gebouw van de bewonersorganisatie ‘op eigen houtje’. Door de voorzitter van de werkgroep werd verteld dat de gemeente Emmen in 2016 met de ‘Burgerbegroting’ startte. “Er werd een werkgroep gevormd van bewoners, gemeente, professionals en organisaties. Emmerhout kreeg van de gemeente beschikking over een ‘echte zak met geld’.

In september 2016 werden de bewoners van Emmerhout via billboards, flyers en andere media geïnformeerd over het fenomeen burgerbegroting en uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Bewoners werden uitgedaagd om plannen/projecten te presenteren tijdens een Ideeënfestival. Er werd op een ouderwetse maar effectieve manier gestemd: “steek je hand op als je hiervoor wilt stemmen.” RTV Drenthe heeft hier aandacht aan besteed.”

Na veel ideeën uitgewisseld te hebben en gediscussieerd te hebben was het helaas al 16.00u en tijd om te gaan. We gingen uit elkaar met de wetenschap dat we de werkgroep altijd mogen benaderen wanneer er vragen zijn.

Meer info

Bent u na het lezen van bovenstaande nog geen steek wijzer geworden? Dat scheelt. Want dat is precies de situatie waarin Wijkdeal De Wijert zich bevindt: het vorm geven aan een redelijk onbekend fenomeen.

Kijk ondertussen voor meer inspiratie op:

Wijkbelangen Emmerhout

Antwerpen en Oldebroek stellen burgerbegroting op

Burgerparticipatie

Nieuwsflash over burgerparticipatie

of lees de brochure:

Nederland op weg naar de burgerbegroting door Joop Hofman, 2011

Wilt u meedenken of meer informatie over de Wijkdeal De Wijert? Dan kunt u contact op nemen met:

Peter Everts namens de TSI Foundation: petereverts@tsif.eu

Of met:

Dennis Broekema van Platform De Wijert: info@wijert.nl

Lees hieronder nog meer info over de wijkdeal namens de TSI Foundation

We hopen dat u allemaal ook mee doet met de Wijkdeal De Wijert!