Succesvolle milieustraat De Wijert 2018

2 juni 2018

Vandaag op zaterdag 2 juni 2018 hebben wij, 4 bewoners uit De Wijert, samen een milieustraat georganiseerd voor een deel van onze wijk. Alle bewoners van de straten ten noorden van de Van Iddekingeweg zijn per flyer uitgenodigd om hun grofvuil, hout, oud ijzer & defecte elektrische apparaten deze dag in te leveren.

En dat is massaal gebeurd. Tussen 9:00 en 14:00 uur zijn er ontzettend veel buurtbewoners gekomen om hun grote afval langs de milieustraat te brengen. Meerdere volle containers zijn er tussentijds afgevoerd om de hoeveelheid aangeboden vuil te kunnen verwerken.

Dat was een hoop afval! We hebben een hoop blije en dankbare bewoners van hun afval af kunnen helpen, en dat was fijn om te doen voor de wijk. Er waren twee bakfietsen en een busje beschikbaar waar mensen gratis gebruik van mochten maken om hun afval van huis naar de milieustraat te transporteren.

Naast afval zijn er ook heel erg veel goede artikelen naar de milieustraat gebracht. Denk aan goede meubels, kleding, speelgoed en nog veel meer. Deze goed herbruikbare artikelen zijn gedoneerd aan stichting De Zeecontainer. Deze stichting geeft de artikelen weer weg aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Goed om te zien dat er zoveel mensen in onze wijk zijn die speciaal voor hen kwamen om mooie spullen te doneren. Hier is De Zeecontainer erg blij mee.

Onze speciale dank gaat uit naar: Praktijkschool De Bolster, voor het inzetten van het busje voor de wijk, de vrijwilligers van De Zeecontainer die vandaag aanwezig wilden zijn voor hun goede doel, Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert voor het mogen gebruiken van hun faciliteiten, Platform De Wijert voor het helpen met de organisatie, en natuurlijk de Gemeente Groningen voor jullie fantastisch hulp met het verwerken van al dat afval. Kijk ook eens op Groningen schoon dankzij mij.

De nieuwe eigenaar van de cafetaria op de hoek bij de Van Lenneplaan – Van Schendelstraat deelde deze middag nog gratis ijsjes uit aan de aanwezige kinderen die bij deze miliestraat aanwezig waren. Wat een topactie van deze nieuwe ondernemer uit onze wijk!

Wil jij ook graag een milieustraat voor en met jouw buren organiseren? Platform De Wijert helpt jou hier heel erg graag bij. Stuur een mail naar info@wijert.nl en vraag hoe je zoiets kan organiseren. Ze helpen je graag.

Met vriendelijke buurtgroet,

Monique, Marike, Tjeert & Dennis