Leerlingen Dr. J. de Graafschool zelf aan zet op elfde cultuurfestival

9 april 2018

Van 24 tot met 26 april 2018 is er weer het jaarlijkse Cultuurfestival op de Kentalis Dr. J. de Graafschool in Groningen, de school voor voortgezet speciaal onderwijs (VSO) voor leerlingen met een auditieve en/of communicatieve beperking uit heel Noord-Nederland.

Na het fantastische tienjarig jubileum van vorig jaar, waarbij de speelfilm De 4e Dimensie werd gemaakt, staat het Cultuurfestival in 2018 in het teken van het thema ´Do It Yourself´. Elke dag krijgt een eigen invulling met dit thema 

Op dinsdag 24 april is het ‘Biotoopdag’ De hele school gaat met bussen van het Busmuseum naar de Biotoop in Haren, het bruisende en creatieve centrum in de gebouwen van de oude faculteit Biologie. Daar zijn de hele dag. De leerlingen gaan er koken, workshops volgen bij kunstenaars/bedrijfjes én lekker (ver)dwalen in het complex.

Op woensdag 25 april (‘leerlingendag’) is het de beurt aan de vmbo leerlingen uit het 3e jaar. Zij hebben alle workshops en excursies op deze dag zelf bedacht en georganiseerd. Ze gaan ook zelf les geven. Leerlingen uit andere klassen sluiten hierbij aan. Eén van de leerlingen maakt op deze dag zelfs een radioprogramma gaan, dat later is terug te zien is YouTube.

Op donderdag 26 april wordt het Cultuurfestival afgesloten met een ´Marktdag´ voor het goede doel. Hiervoor worden ouders, collega’s en relaties uitgenodigd. ‘s Ochtends worden tijdens workshops dingen gemaakt en bedacht die ‘s middags op de Markt verkocht kunnen worden, voor een bijzonder goed doel.Goed doel

Kentalisdocent Anna Hinkema, leraar van het jaar 2017, helpt mee aan de bouw van een schoollokaal in Kafountine, Senegal, voor 70 kinderen. Zij worden op dit moment opgevangen in een geïmproviseerd lokaal van rieten matten. Van het eerste geld zijn stenen gemaakt, op dit moment wordt het fundament gelegd en de muren gebouwd. Anna hoopt dit voorjaar zoveel geld verzameld te hebben dat er ook een dak op het lokaal kan worden geplaatst.