De Wijert Schoon

11 april 2018

Op 7 april hebben we met zo’n 35 wijkbewoners meegedaan met Lentekriebels! Dit was natuurlijk een geweldige opkomst waar we als platform erg trots op zijn. We hebben toen de straten tussen het winkelcentrum aan de Van Lenneplaan en Totally in Shape ontdaan van bijna 20 afvalzakken vol met zwerfvuil. Een prachtige opbrengst wat voor een aantal deelnemers naar meer smaakte.

Van deze groep zijn er 4 bewoners opgestaan die tegen elkaar hebben gezegd dat ze af en toe wel vaker op vrijwillige basis de wijk in willen om wat zwerfvuil te gaan ruimen. En inmiddels hebben nog 2 bewoners zich gemeld om hieraan mee te doen.

We hebben contact opgenomen met de Gemeente Groningen om hen te vragen of ze dit bewonersinitiatief willen ondersteunen, en dat wilden ze heel erg graag. We krijgen van de gemeente grijpers, een afvalcaddy en een pasje om netjes het zwerfafval te deponeren in de ondergrondse containers.

Lijkt het je leuk om ons af en toe te helpen de wijk weer wat schoner te maken? Dan ben je meer dan welkom om je bij ons aan te sluiten. Stuur bij interesse gewoon een mailtje naar: info@wijert.nl

Met vriendelijke buurtgroet,

Dennis Broekema